header afbeelding

Ziegler Brandweertechniek Nieuws

Nieuwe Variabel inzetbare voertuigen voor de Veiligheidsregio Zeeland

Dinsdag 2 juli 2013 heeft Ziegler Brandweertechniek twee nieuwe brandweerwagens afgeleverd aan de Veiligheidsregio Zeeland, korpsen Baarland en Cadzand. De wagens maken onderdeel uit van het project 'flexibele voertuigbezetting' dat onder meer in Zeeland loopt. Doel van het project is dat voor de nieuwe wagens minder bezetting nodig is, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

De twee variabel inzetbare voertuigen zijn inzetbaar vanaf de posten Baarland en Cadzand. De voertuigen zijn opgebouwd op een Renault chassis type Midlum FPTL 220.10 en voorzien van een Ziegler ALPAS light opbouw. De voertuigen zijn voorzien van een volledig automatisch werkende blusinstallatie. Hierdoor is een variabele hoeveelheid personeel mogelijk. De voertuigen zijn ingericht om meerdere facetten aan te kunnen. Zo zijn de voertuigen voorzien van hydraulisch redgereedschap en een DLS schuimsysteem welke bij 5 en 8 bar functioneert. Deze innovatie is in samenwerking tussen Ziegler en de Veiligheidsregio Zeeland ontwikkeld.

Voor een goede blussing zijn de voertuigen voorzien van een gecombineerde water / schuim vormend middel ( SVM) tank, 900 liter water en 2x 50 liter SVM.

In Zeeland is met het project 'flexibele voertuigbezetting' met name gekeken naar een maatgerichte aanpak van de buitengebieden. Doordat de voertuigen met minder bemanning toekunnen, kan bij een incident sneller gereageerd worden.