header afbeelding
Neem contact met ons op Informatie aanvragen

Nieuwsbrief

Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw e-mailadres in.

Over Ziegler Brandweertechniek

Ziegler Brandweertechniek b.v. heeft een lange traditie als het gaat om het bouwen van brandweervoertuigen voor de nationale- en internationale markt. De onderneming is in 1953 begonnen als carrosseriebedrijf onder de naam Berwi NV. Deze naam werd gevoerd tot 1976. Vanaf de jaren 90 werd de naam Ziegler Brandweertechniek verbonden aan het bedrijf.  

 

DAF uit 1974                                                                 DAF uit 2011


Eind jaren 80 heeft de ontwikkeling van brandweervoertuigen een enorme vlucht genomen. Zo kwam Ziegler als eerste met een aluminium beklede materieelruimte. Hierna introduceerden wij de ALPAS-opbouw. Tegenwoordig bestaat de manschappencabine zelf voor een deel uit kunststof om gewicht te besparen en veiligheid te garanderen middels het high tech frame, dat veel energie kan absorberen tijdens een botsing.

Tegenwoordig verwerken wij geavanceerde elektronische componenten in onze brandweervoertuigen die met elkaar communiceren door middel van de CAN-bus (Controlled Area Network). Hiermee hebben veiligheidssystemen en controlesystemen minimale vertraging zodat uw veiligheid en de veiligheid van uw voertuig gewaarborgd blijft.

Ook werken wij aan vergaande ergonomische verbeteringen in het design van de voertuigen. Zoals ons elektro-hydraulisch ladderrek en vooruitstrevende manschappencabine genaamd de Z-cab. Deze innovaties maken voor u uw werk makkelijker en veiliger; daarom blijft Ziegler Brandweertechniek innoveren.

Ziegler Brandweertechniek b.v. heeft niet alleen een uitstekende reputatie weten op te bouwen als producent van brandweervoertuigen, maar ook als leverancier van brandweerbenodigdheden en kazerne-inrichtingen. Of het nu gaat om persoonlijke beschermingsartikelen, blusapparatuur of slangenwasinstallaties, Ziegler Brandweertechniek heeft als “partner van de brandweer” alle ervaring en kennis in huis om voor u het beste materieel te verzorgen.