header afbeelding
Neem contact met ons op Informatie aanvragen

Nieuwsbrief

Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Vul dan hieronder uw e-mailadres in.

Innovaties op het gebied van brandweertechniek

Ziegler kan op elk chassis bouwen; voor ons zijn er geen beperkingen. Door onze jarenlange ervaring en zeer flexibele technische afdeling, gaan wij geen uitdaging uit de weg! Hieronder de innovaties die in onze voertuigen zijn verwerkt:


ZOR

Onze voertuigen zijn voorzien van ZOR (Ziegler Optimale Roldeuren); deze roldeuren hebben een berging op het dak en hierdoor nemen deze roldeuren geen ruimte weg van de opbouw.


ALPAS

De opbouw wordt vervaardigd uit het zogenaamde ALPAS. ALPAS staat voor Aluminium Paneel Systeem. ALPAS is licht van gewicht en uiteraard roestvrij. Door de gestandaardiseerde componenten sluiten alle onderdelen naadloos op elkaar aan. Alle inrichtingen kunnen worden gerealiseerd met het ALPAS systeem.


ZMS CAN-bus

Voor de communicatie tussen elektrische componenten gebruiken wij de zogenaamde CAN-bus. CAN staat voor Controlled Area Network. CAN heeft als voordeel dat er minimale vertraging optreedt tussen deze componenten. Hierdoor kunnen veiligheidssystemen en besturingssystemen optimaal presteren en uw veiligheid en de veiligheid van uw voertuig waarborgen.


Lichtgewicht manschappencabine

Onze manschappencabine is vervaardigd uit een high tech aluminium- of stalen spaceframe. Deze constructie kan tijdens een botsing de vrijgekomen energie absorberen en uw manschappen beschermen. De kunststof beplating is zeer licht van gewicht en bestendig tegen alle weersomstandigheden. De beplating sluit aan bij de oorspronkelijke cabine en opbouw.


Vooruitstrevende ergonomie

Ergonomie is belangrijk voor uw veiligheid en tevredenheid. Ziegler Brandweertechniek blijft constant innoveren om de ergonomie te verbeteren. Een goed voorbeeld is onze nieuwe Z-cab, met brede instap, vele opbergvakken en vele opties om de Z-Cab aan de voorkeuren van uw manschappen te laten voldoen. Na jarenlange ervaring met productie van brandweervoertuigen hebben wij constant de lat hoger weten te leggen op het gebied van ergonomie.