Language
https://www.zieglerbrandweertechniek.nl/mediathek/alpas-prototyp02.jpg

Ziegler presenteert nieuwste generatie ALPAS

07. April 2020 | Persberichten

Giengen, Maart 2020 – Tijdens INTERSCHUTZ 2020 was het de bedoeling om ons nieuwe motto #whateverthechallenge tezamen met meerdere innovaties te presenteren. Door de snelle verspreiding van het Coronavirus over de wereld is de grootste brandweerbeurs uitgesteld naar 2021, Ziegler staat compleet achter deze beslissing van de Deutsche Messe en ziet dit dan ook als de enige juiste. De bescherming van de gezondheid van de bezoekers, standhouders, alle brandweerlieden en andere hulpverleners is essentieel.

Het motto #whateverthechallenge houdt hoe dan ook stand. Voor alle producenten is deze slogan meer dan ooit waar vanwege de COVID-19 crisis waarin we nu zitten. De huidige situatie stelt ons voor uitdagingen die niet te voorspellen zijn. Ook de producenten en de brandweerlieden komen voor deze nog onbekende uitdagingen te staan. Ziegler reageert hierop en gebruikt het motto #whateverthechallenge als motto voor de “Ziegler Innovation Rollout 2020”. Dankzij de continue productontwikkelingen en innovaties, heeft Ziegler nu een betere positie dan ooit en zijn wij klaar voor elke uitdaging die er gaat komen.

Over het jaar 2020 zullen er verschillende innovaties worden gepresenteerd. Uiteraard presenteren wij deze innovaties ook tijdens INTERSCHUTZ 2021.

Ziegler start de “Innovation Rollout 2020” met de presentatie van de nieuwste generatie ALPAS.

Wat betekent ALPAS?

Het gepatenteerde Aluminium-Panel-System ALPAS is de basis van alle ZIEGLER brandweer voertuigen. –  een perfect voorbeeld van de ZIEGLER kwaliteitsfilosofie. ALPAS is constant verder ontwikkeld en wordt beschouwd als één van de beste opbouwsystemen binnen de brandweerwereld. ALPAS staat niet alleen bekend om zijn extreme flexibiliteit maar ook om de (waarde) stabiliteit en de extreem lange levensduur. Brandweervoertuigen met ALPAS opbouwsystemen zijn absoluut betrouwbaar en klaar voor elke inzet.

Vanaf 1998 tot nu: meer dan 20 jaar ALPAS

ALPAS is gepatenteerd en geïmplementeerd in de brandweerwereld sinds 1998.
In de voertuigproductie van brandweervoertuigen kan dit omschreven worden als een revolutie.
Het ALPAS opbouw systeem heeft zich op de markt gevestigd, en is gedurende de afgelopen 20 jaar een standaard geworden. Ziegler is zo overtuigd van de ALPAS kwaliteit dat wij als bedrijf zelf al een aanvullende garantie van 12 jaar geven op onze opbouwen. Dit is uniek binnen onze sector.

Waarom is verbetering nodig – wanneer het product al zo goed is?

Ziegler streeft een continue ontwikkeling en verbetering van producten na. Dit betekent dat zelfs bij succesvolle producten en systemen wij onze vraagtekens zetten en deze continu verbeteren. Ziegler is nooit gestopt met het verder verbeteren van het al bewezen ALPAS opbouwsysteem.

Hoe was het ontwikkelingsproces van het nieuwe ALPAS?

Door continue berekening en interne- en externe testmethodes werd het ontwikkelproces begeleid. Er werd onder meer gebruik gemaakt van virtuele simulaties die overeenkomen met de nieuwste technieken die gebruikt worden. Daarom is ALPAS ontwikkeld met de nieuwste technologieën.

Prototype

Om het prototype onder realistische omstandigheden te testen en realistische resultaten te krijgen, is ALPAS ook onderworpen aan verschillende fysieke testen. Op langeafstandsroutes en op verschillende testlocaties is het ALPAS systeem tot het uiterste gedreven. Niet alleen de materiaaleigenschappen, de stabiliteit en de duurzaamheid werden getest, ook alle mogelijke voertuig- en structuurconfiguraties. Naast het voldoen aan de eisen van de klant, richtte Ziegler zich er ook op om de huidige nationale- en internationale normen te overtreffen. Dit betekent voor de gebruikers en klanten een getest en gecertificeerd systeem dat alle testen met succes heeft doorstaan.

Voordelen van de nieuwste generatie ALPAS

Natuurlijk heeft de nieuwste generatie ALPAS verschillende voordelen ten opzichte van de vorige ALPAS. De volgende 10 punten laten duidelijk zien wat deze precies zijn:

10 voordelen van de nieuwste generatie ALPAS:

  1. Modulaire opbouw bestaande uit voor-, as- en achter segmenten. Uitgebreid voertuigportfolio vanwege flexibiliteit met chassis, bestuurderscabine en wielbasisvariaties.
  2. Tot 30% minder gewicht in verhouding tot de huidige opbouw door verbeterde panelen.
  3. Dubbelzijdige groeven, de zogenaamde bevestigingssleuf, zorgen voor een flexibele bevestiging aan binnen- en buitenkant van de opbouw zonder te boren. Een wijziging door de klant is te allen tijde mogelijk.
  4. Na het snijden van de panelen wordt een anodische coating van 20 μm toegepast “verzegelde” snijkanten geven 12 jaar garantie op de ALPAS opbouw.
  5. Verhoogde stabiliteit door op zichzelf staande segmenten.
  6. Tot meer dan 10% ruimtevolume in de opbouw door gepatenteerd oprolsysteem van de rolluiken op het dak.
  7. Directe toegang tot de bevestigingssleuf onder het dak. Geïntegreerde rolluikgeleiderails en LED verlichting besparen materiaal in de binnen constructie. Beter overzicht en toegang tot uitrusting met niet-verblindende Ledverlichting voor hoog contrast verlichting.
  8. Ruimte- en gewichtsvoordelen in vergelijking met de vorige ALPAS-generaties creëren capaciteit voor grote watertanks en de verhoogde standaardvereisten.
  9. Verminderde instaphoogte met 100 mm voor eenvoudiger toegang en het uitnemen van de uitrusting (ergonomie).
  10. Hoge design kwaliteit met doorlopende lijnen in hoogte en breedte. Consistente- en moderne uitstraling op elk chassis. Duidelijke structuur. Het nieuwe ALPAS is gelijk voor alle voertuigen van klein tot groot. Dit resulteert in maximale gelijkheid over het gehele wagenpark.

Het nieuwe ALPAS is nu beschikbaar voor elk type voertuig. De eerste voertuigen met de nieuwe ALPAS zijn reeds geproduceerd. Oorspronkelijk zouden deze voertuigen op INTERSCHUTZ gepresenteerd worden. Ziegler zal ook verslag doen over het eerste voertuig met de nieuwe ALPAS opbouw.

Ziegler News

Voertuig afleveringen